Водещият британския туроператор Jet2holidays спира чартърните полети от Великобритания за България през

...
Водещият британския туроператор Jet2holidays спира чартърните полети от Великобритания за България през
Коментари Харесай

Водещ британски туроператор спря чартърите за България до пролетта

Водещият британския туроператор Jet2holidays спира чартърните полети от Англия за България през зимния сезон. Това заяви профилираният уебсайт travelnews.bg, цитирайки представителите на компанията у нас.

Новината не е изненада, откакто поради ковид Обединеното кралство продължава да постанова задължителна 14-дневна карантина за всеки идващ от България жител. На процедура сходно ограничаване е еднакво на затваряне на границите. Безрезултатни се оказват и апелите на министъра на туризма Марияна Николова към новия дипломат на Великобритания и Северна Ирландия у нас Роб Диксън за сваляне на карантината във връзка с България.

Миналата зима Jet2holidays е довел 5000 английски туристи в Банско, Боровец и Пампорово. През лятото на 2019 година туроператорът е провел почивката на 65 000 британци в българските морски курорти.

Туроператори предвиждат, че в случай че условието за карантина продължи в идващите месец-два, то и през Лято 2021 няма да има английски туристи у нас, тъй като в този момент е времето за обмисляне на чартърните стратегии. И напомнят, че България още от средата на юли премахна задължителната 14-дневна карантина на английски жители, влизащи у нас, а от 27 юли бе отстранено и условието за показване на негативен PCR тест.

От през днешния ден (17 октомври) и Дания вкарва ограничаващи ограничения по отношение на жителите, идващи от България . Страната ни влезе в рисковия лист поради нараствания брой на инфектираните с COVID-19 и по тази причана гражданите, пътуващи от България, ще могат да посещават Дания единствено по „ уважителни " аргументи, заяви Министерство на външните работи.

Авиокомпанията " WIZZ Air " оперира по маршрута София-Копенхаген-София четири пъти в седмицата и е допустимо български жители без основателни аргументи да не бъдат допускани за съответните полети. По този мотив от Министерство на външните работи оповестиха, че при потребност от подпомагане, българските жители могат да се извърнат към посолството на Република България в Копенхаген на следните телефони за връзка: и в извънработно време на тел.:.

По-рано тази седмица нaй-гoлямaтa ниcĸoтapифнa aвиoĸoмпaния в Eвpoпa " Rуаnаіr " oбяви, чe фрапантно ще нaмaли пoлeтите си в интервала нoeмвpи-мapт . Заради затягащите се ограничавания за пътешестване от европейските правителства компанията ще работи единствено с 40% от потенциала си тази зима. Орязаните полети ще засегнат най-вече Франция, Ирландия, Белгия, Германия, Испания, Португалия и Австрия.

„ C тoзи знaчитeлнo нaмaлeн зимeн ĸaпaцитeт и ĸoeфициeнти нa нaтoвapвaнe oчaĸвaмe цeлoгoдишният тpaфиĸ дa пaднe дo пpиблизитeлнo 38 милиoнa пасажери. Πpoгнoзитe мoгaт дa ce пpoмeнят, в cлyчaй чe пpaвитeлcтвaтa нa EC зacилят oщe пoвeчe нaлoжeнитe oгpaничeния “, зaявиxa oт ĸoмпaниятa.

 

ОБЩА КАРТА

За да улесни пътуванията на европейските жители в границите на общността, Съветът на Европейски Съюз прие през седмицата рекомендации за синхронизация на дейностите на обособените страни членки за ограничение на пандемията. Целта е да бъде премахнат сегашният безпорядък с най-различни ограничения, предприемани от държавните управления, при които хората не знаят дали няма да ги застигнат промени, до момента в който са в чужбина - попълване на най-различни заявления, сканиране на QR кодове за вход в държавитe, показване на PSR проби или слагане под карантина. 

Предстои да бъде направена обща карта с идентични цветове на области, а не на цели страни, които демонстрират кои са рискови, по-малко рискови и кои безвредни. В зелено ще бъдат поставяни областите, където в последните 14 дни новозаразените са под 25 на 100 хиляди или под 4% от изследваните. В оранжево ще са регионите със стойности до 50 нови случая на 100 хиляди и над 4% на позитивние, а в алено - всички с по-високи индикатори. В сиво ще са областите, за които няма задоволително данни и където проучванията са малобройни. За зелената зона не би трябвало да се слагат никакви органичения, за оранжевата може да се чака въвеждане на ограничавания.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР